Whisky van de maand - Bruichladdich classic laddie
Deze legendarische whisky werd voor het eerst geassembleerd door master distiller Jim Mcewan. Nog steeds wordt deze multi vintage cuvee geassembleerd naar zijn voorbeeld, met 100% Schotse gerst, grijpt op verschillende vaten op Islay zelf. Over deze samenstelling zijn ze trouwens zeer open, op hun website kan je de code van de fles ingeven en ze zullen de gedetailleerde samenstelling vrijgeven.
Verwacht een niet geturfde doch stevige whisky met veel kruiden en fruit en licht minerale afdronk.
Maand april in promotie: € 58,00 - 5% rechtstreekse korting + 2 gratis gegraveerde glazen!El Credito Esteli - seizoens sigaar


De Serie R Esteli is een stevige Nicaraguaanse puro met een grote ringmaat die de naam draagt van de stad waar hij met de hand wordt vervaardigd, namelijk Esteli in Nicaragua. Dankzij het dikke, olierijke Jalapa Sol dekblad en viso's en ligero's vanuit meerdere plaatsen in dit Centraal-Amerikaanse land, heeft deze sigaar de stevige maar verfijnde smaak waarvoor de Serie R zo bekend is.

 

Filler, binder and wrapper Nicaragua

Ring: 54Gordon MacPhail


Gordon & MacPhail is een oude onafhankelijke bottelaar, gesticht in 1895 door James Gordon en John Mac Phail. Al gauw zou John Urquhart hen vervoegen. Het zijn de kleinkinderen van deze laatste die nog steeds eigenaar zijn.
Al meer dan een eeuw koopt G&M vaten van verschillende Schotse distilleerderijen en laat deze rijpen in haar eigen warehouses in Elgin of in de opslagplaats van de distilleerderij zelf. Daar worden ze op de voet opgevolgd tot de whisky volgens G&M op z’n best is, waarop het vat wordt gebotteld onder één van de labels van G&M. Bekende labels of reeksen zijn Connoisseurs Choice (op commerciële drinksterkte), de Caskreeks met single casks op vatsterkte, de Rare Old reeks met oude bottelingen van gesloten distilleerderijen, Doorheen de jaren heeft Gordon & MacPhail een schat aan vaten opgeslagen, welke geleidelijk aan op de markt gebracht worden. Ze hebben dan ook een erg ruime selectie aan whisky’s, welke grotendeels te bewonderen en gekocht kan worden in hun indrukwekkende shop in Elgin, 58-60 South Street.Mezan rum


Mezan rum is een onafhankelijke bottelaar die rum benaderd zoals een single malt whisky. De rums die ze uitbrengen zijn volledig natuurlijk zonder dat er iets aan toegevoegd wordt. Dus geen extra suiker en zeker geen kleurstoffen. Dit zijn dus zeer zuivere maar ook minder zoete rums. De smaken zijn ook veel complexer, meer fruitig en soms floraal. Een echte aanrader voor de puristen en ook voor de single malt whisky liefhebber.
We hebben een aantal referenties zoals een Guyana 2005, een rum uit Jamaica en ook een uit Trinidad. Zeker en vast de moeite om eens uit te proberen.Wagging Finger


Een nieuwe Gin van de Wagging Finger Distillery uit Deventer. Erik Molenaar stookt in geheel eigen beheer een mooie Gin.  Niet de zoveelste “hipstergin” maar een klassiek smaakprofiel dat leunt op de vereisteJeneverbes. En geen grote marketingverhalen maar een eerlijk, kwalitatief goed product. WaggingFinger heft haar vinger tegen de grote alcoholfabrieken die alleen een verhaal verkopen en het ambacht zijn vergeten.

Botanicals Jeneverbes, Korianderzaad, Engelwortel, Kardemom, Cubebpeper, Kaneel,

Citroenschil en Sinaasappelschil. Na productie wordt de gin gedurende vier maand gerijpt op Amerikaanse eiken vaten. 

Alcohol % 44%Tastings en activiteiten


Wij organiseren twee tot drie tastings per maand, deze gaan door achter de winkelruimte. In deze gezellige ruimte is plaats voor maximum 30 personen, we houden de tastings dus gezellig. De tastings worden aangeboden in verschillende formules gaande van initiaties over masterclasses tot blind tastings. 

 

Naast tastings met whiksy worden ook tasting georganiseerd met gin, cognac, sherry, rum,... kortom alle betere sterke dranken.

 

Wenst u een privétasting te organiseren met onze ondersteuning? Dat kan! Bekijk de formules, die naar wens aangepast kunnen worden, hierNieuws


Dranken van de maand en nieuwe producten.

Foto's


Foto's van afgelopen evenementen en tastings.

Een bericht achterlaten, dat kan...

icon mailing Email

info@huiswindels.be

icon telefoonnummer Telefoon

015/28 70 93

icon Adres Adres

Ijzerenleen 46-48
2800 Mechelen

icon openingsuren Openingsuren

dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: Gesloten