Beperkte zomeractie Macallan en Zacapa


Zomeractie Whisky en Rum !

Macallan 12y fine oak  -  €83,50 à nu aan € 72,00*

Deze 12 jaar oude Macallan rijpte op ex sherry vaten van amerikaanse eik en Europese eik en op ex bourbon vaten. De whisky heeft heel veel fruit en kruiden in de neus, op het palet worden de ex-sherry vaten duidelijk met meer rozijntjes en appelsienschil. De afdronk is lang, fruitig en licht kruidig.

Zacapa 23y Solera  -  €62,00  à nu aan € 55.80*

Een echte klassieker in de rumwereld! De zacapa 23y is een licht zoete rum met rijke toetsen van kokos, vanille, karamel met een licht kruidige afdronk. Op het palet komen ook wat druiven, abrikozen en zelfs wat leder en tabak naar boven. 

 * De acties zijn niet cumuleerbaar met de klantenkaart en gelden zo lang de voorraad strekt.


Single casks - Flanders selection


In februari ging onze medewerker Wouter naar het dorpje Pitlochry naar de warehouses van Signatory Vintage. Samen met enkele collega's uit de whiskywereld selecteerde hij er enkele prachtige whisky's. Twee van deze single cask whisky's zijn reeds gebotteld en te koop in onze winkel.

 

Linkwood 2008

Deze negen jaar oude speyside whisky die gebotteld werd op 46% rijpte op een bourbon barrel. Hij staat garant voor fris fruitige toetsen met een spicy en vanille achtergrond en voldoende complexiteit. Prijs: € 52,00 *

 

Glen Elgin 1995

Deze speyside whisky rijpte gedurende 21 jaar op een hogshead en werd gebotteld op 46%. Door de mooie leeftijd kan u een volle complexe whisky verwachten met opnieuw veel fruit, gedroogd fruit en gebak. De afdronk is lang en warm. Prijs € 79,00*

 

* Deze whisky's hebben een afgesproken prijs en worden niet verrekend op de klantenkaart.West Coast spirits in de kijker!


Ter voorbereiding van vaderdag en voor het vloeibaar plezier an sich zetten we enkele Schotse West Coast spirits in de kijker.

We selecteerden een interessant assortiment van whisky en gin om extra in de kijker te zetten. Dit betekent ten eerste dat de geselecteerde dranken allen te proeven zullen zijn in de winkel maar vooral ook dat u op al deze spirits tot 11 juni 10% korting krijgt.

Onze selectie:

  • Arran 14y: een volle, mouterige whisky van het gelijknamige eiland, gerijpt op ex-sherry en bourbon vaten, gebotteld op 46% alcohol.
  • Jura Superstition: een lichte gerookte whisky met volle toetsen van chocolade en kaneel, gebotteld op 43%


El Credito Esteli - seizoens sigaar


De Serie R Esteli is een stevige Nicaraguaanse puro met een grote ringmaat die de naam draagt van de stad waar hij met de hand wordt vervaardigd, namelijk Esteli in Nicaragua. Dankzij het dikke, olierijke Jalapa Sol dekblad en viso's en ligero's vanuit meerdere plaatsen in dit Centraal-Amerikaanse land, heeft deze sigaar de stevige maar verfijnde smaak waarvoor de Serie R zo bekend is.

 

Filler, binder and wrapper Nicaragua

Ring: 54Gordon MacPhail


Gordon & MacPhail is een oude onafhankelijke bottelaar, gesticht in 1895 door James Gordon en John Mac Phail. Al gauw zou John Urquhart hen vervoegen. Het zijn de kleinkinderen van deze laatste die nog steeds eigenaar zijn.
Al meer dan een eeuw koopt G&M vaten van verschillende Schotse distilleerderijen en laat deze rijpen in haar eigen warehouses in Elgin of in de opslagplaats van de distilleerderij zelf. Daar worden ze op de voet opgevolgd tot de whisky volgens G&M op z’n best is, waarop het vat wordt gebotteld onder één van de labels van G&M. Bekende labels of reeksen zijn Connoisseurs Choice (op commerciële drinksterkte), de Caskreeks met single casks op vatsterkte, de Rare Old reeks met oude bottelingen van gesloten distilleerderijen, Doorheen de jaren heeft Gordon & MacPhail een schat aan vaten opgeslagen, welke geleidelijk aan op de markt gebracht worden. Ze hebben dan ook een erg ruime selectie aan whisky’s, welke grotendeels te bewonderen en gekocht kan worden in hun indrukwekkende shop in Elgin, 58-60 South Street.Mezan rum


Mezan rum is een onafhankelijke bottelaar die rum benaderd zoals een single malt whisky. De rums die ze uitbrengen zijn volledig natuurlijk zonder dat er iets aan toegevoegd wordt. Dus geen extra suiker en zeker geen kleurstoffen. Dit zijn dus zeer zuivere maar ook minder zoete rums. De smaken zijn ook veel complexer, meer fruitig en soms floraal. Een echte aanrader voor de puristen en ook voor de single malt whisky liefhebber.
We hebben een aantal referenties zoals een Guyana 2005, een rum uit Jamaica en ook een uit Trinidad. Zeker en vast de moeite om eens uit te proberen.Tastings en activiteiten


Wij organiseren twee tot drie tastings per maand, deze gaan door achter de winkelruimte. In deze gezellige ruimte is plaats voor maximum 30 personen, we houden de tastings dus gezellig. De tastings worden aangeboden in verschillende formules gaande van initiaties over masterclasses tot blind tastings. 

 

Naast tastings met whisky worden ook tasting georganiseerd met gin, cognac, sherry, rum,... kortom alle betere sterke dranken.

 

Wenst u een privétasting te organiseren met onze ondersteuning? Dat kan! Bekijk de formules, die naar wens aangepast kunnen worden, hierNieuws


Dranken van de maand en nieuwe producten.

Foto's


Foto's van afgelopen evenementen en tastings.

Een bericht achterlaten, dat kan...

icon mailing Email

info@huiswindels.be

icon telefoonnummer Telefoon

015/28 70 93

icon Adres Adres

Ijzerenleen 46-48
2800 Mechelen

icon openingsuren Openingsuren

dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: Gesloten