ABK6 vat n°32 selected by Huis Windels


Met gepaste fierheid stellen we u een eigen botteling van ABK6 cognac voor. We selecteerden vat N°32, een cognac die in z'n eerste levensjaren dezelfde rijping als de veel bekroonde ABK6 VSOP onderging maar nadien nog 6 maanden op een "ex-paradis" vat rijpte. Dit vat kwam uit de "kluis" met topcognacs. Deze laatste zes maanden geven in combinatie met de 42% alcohol wat meer karakter en frisse kruidigheid aan de cognac. 

 

ABK6 (Domaine Francis Abecassis) cognac leerden we jaren terug kennen door onze collega Wouter. De frisfruitige en soms speelse stijl van deze single estate cognac heeft ons sindsdien altijd enorm kunnen bekoren. En hun Cognacs vallen niet enkel bij ons in de smaak, voor heel wat klanten is ABK6 ondertussen ook hun go-to drank geworden. Daarnaast verdienen ze jaar na jaar gouden medailles op de World Cognac Awards, en terecht.

 

Kom deze topcognac nu ontdekken in de winkel!

 

Ook online verkrijgbaar Tomatin 12y whisky van de maand april


Tomatin was ooit Schotlands grootste distilleerderij met een productie van 12 miljoen liter alcohol in de jaren 70'. Gedurende de jaren 80' gooide de distilleerderij het echter over een andere boeg. Een kleinere productie, meer inzeten op kwaliteit en lokale mensen tewerkstellen. De vruchten hiervan plukt de distilleerderij ondertussen al een tijd. Hun gamma single malt whisky is breed, economisch van prijs en hoog van kwaliteit.

 

De Tomatin 12 jaar is een ideale expressie om "The softer side of the highlands" te leren kennen. Dat is namenlijk hun motto. Deze whisky rijpt op een combinatie van bourbon en sherry vaten en is gebotteld op 43%.

 

Neus: fris fruitig met een granige achtergrond

Palet: tropisch fruit, citrus en granola

Finish: fris, geroosterd fruit en mout

 

Nu € 40.95 ipv € 45.50    ook  HIER online beschikbaar Glencairn glassware nu beschikbaar!


Wij zijn erg blij dat we eindelijk het prachtige glassware van Glencairn ter beschikking hebben. 

 

Het klassieke Glencairn whisky glas is intussen goed ingeburgerd en blijft een gouden standaard. Voor wie het net iets meer mag zijn biedt Glencairn echter ook wat extra's.

- lid for glencairn glas: een dekseltje voor je klassieke glencairn glas, ideaal als je een lange sessie doet of je whisky wil laten rusten. € 2,70

- Glencairn copita met lid: een elegante copita met dekseltje, voor wie zijn/haar whisky volledig wil ontleden. € 11,50

- Crystal cut Glencairn: het luxepaardje, een handgeblazen en geslepen kristalle versie van het Glencairn glas. € 29,50

Ook allen beschikbaar online!Den gouden haan advokaat


Nieuw in ons assortiment: 3 soorten ambachtelijke advokaat van "Den Gouden Haan".

Den Gouden Haan advokaat wordt gemaakt door Geert Dillen in Nijlen. Deze chef begon in 2007 met het maken van advokaat op ambachtelijke wijze. In 2011 wint hij in Londen "worlds best advokaat". Sindsdien vielen de verschillende soorten advokaat meermaals in de prijzen. Ook werd het assortiment uitgebreid met nieuwe referenties.

Vanaf heden verdelen wij volgende producten:

- Den gouden haan advokaat classic (400gr). Een klassieke, ambachtelijk bereidde advokaat, zoals een advokaat zou moeten zijn! € 11.50

- Den gouden haan Irish whiskey advokaat (300gr). Deze advokaat wordt versterkt met Ierse whiskey, voor wie het iets pittiger mag zijn. € 10.50

- Den gouden haan bier advokaat met Gouden Carolus Classic (300gr). Deze kon niet ontbreken bij ons! Een advokaat die bereid wordt met Gouden Carolus Classic, hetgeen een zoet moutig biertoetsje geeft. € 10.50

Den Gouden Haan advokaat is ook online beschikbaar via de webshop!Alcoholvrije alternatieven, ze worden volwassen!


Doet u mee aan tourné minerale, bent u bob, of drinkt u vandaag gewoon even niet? Geen probleem. De markt van de alcoholvrije alternatieven begint stilaan volwassener te worden.

 

Wij hebben alvast 4 alternatieven voor u in huis waarmee u naar believen kan mixen! Als vervanger voor een frisse gin in je gin tonic? Als vervanger voor een pittige vodka voor je moscow-mule? Of mix je liever met spuitwater, gemberbier... Ze bieden tal van mogelijkheden. 

 

Wij selecteerden voor u:

- No Ghost Herbal Delight, voor de liefhebber van pittige, mediteraanse toetsen

- No Ghost Floral Delight, what's in a name, bloesem en bloempjes

- No Ghost Ginger Delight, een frisse citrus toets opgesmukt met gember

- Seedlip spice 94, piment, eik, cardamom, citrus.

Allen aan € 28 !

 

Deze dranken zijn ook beschikbar via de webshop!Port Ellen 39 year - Untold stories


Port Ellen is misschien wel dé meest iconische distilleerderij van het eiland Islay. Echter sloot ze in 1983 de deuren. Vanaf 2001 nam moederbedrijf Diageo de whisky op in hun jaarlijkse "special release" dit stopte echter in 2017. 

 

In april 2019 kwam er echter een nieuwe Port Ellen op de markt. De Port Ellen 39 year old, untold stories. Deze whisky, gedistilleerd in 1978 en gebotteld op 50.9%, is meteen de oudste Port Ellen die ze ooit uitbrachten. Dit pareltje rijpte op ex-bourbon en ex-European refill sherry casks. 

 

De whisky komt in een prachtige houten koffer met 2 sleutels, 1 om de kist te openen en 1 om het glazen venster voor de whisky te openen.

 

Het beste nieuws van al, wij wisten 1 van de 1500 flessen te bemachtigen! 

 

Interesse? --> http://www.huiswindels.be/Detail/port-ellen-39yMechelenbon


Betaal nu ook met de Mechelenbon!

 

Kreeg u een Mechelenbon en weet u niet wat er mee te doen? Betaal vanaf nu ook bij ons met deze bon en ga zo naar huis met een heerlijke spirit, rookwaren of accesoire!Tastings en activiteiten


Wij organiseren twee tot drie tastings per maand, deze gaan door achter de winkelruimte. In deze gezellige ruimte is plaats voor maximum 30 personen, we houden de tastings dus gezellig. De tastings worden aangeboden in verschillende formules gaande van initiaties over masterclasses tot blind tastings. Wenst u als eerste op de hoogte gebracht te worden over de aankomende tastins? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief, zo bent u er sneller bij en is de kans kleiner dat de tasting reeds volzet is.

 

Naast tastings met whisky worden ook tasting georganiseerd met gin, cognac, sherry, rum,... kortom alle betere sterke dranken.Nieuws


Dranken van de maand en nieuwe producten.

Foto's


Foto's van afgelopen evenementen en tastings.

Een bericht achterlaten, dat kan...

icon mailing Email

info@huiswindels.be

icon telefoonnummer Telefoon

015/28 70 93

icon Adres Adres

Ijzerenleen 46-48
2800 Mechelen

icon openingsuren Openingsuren

dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: Gesloten
Elke eerste zondag v.d. maand: 13u00 - 18u00