Glencairn glasswre nu beschikbaar!


Wij zijn erg blij dat we eindelijk het prachtige glassware van Glencairn ter beschikking hebben. 

 

Het klassieke Glencairn whisky glas is intussen goed ingeburgerd en blijft een gouden standaard. Voor wie het net iets meer mag zijn biedt Glencairn echter ook wat extra's.

- lid for glencairn glas: een dekseltje voor je klassieke glencairn glas, ideaal als je een lange sessie doet of je whisky wil laten rusten. € 2,70

- Glencairn copita met lid: een elegante copita met dekseltje, voor wie zijn/haar whisky volledig wil ontleden. € 11,50

- Crystal cut Glencairn: het luxepaardje, een handgeblazen en geslepen kristalle versie van het Glencairn glas. € 29,50

Ook allen beschikbaar online!Den gouden haan advokaat


Nieuw in ons assortiment: 3 soorten ambachtelijke advokaat van "Den Gouden Haan".

Den Gouden Haan advokaat wordt gemaakt door Geert Dillen in Nijlen. Deze chef begon in 2007 met het maken van advokaat op ambachtelijke wijze. In 2011 wint hij in Londen "worlds best advokaat". Sindsdien vielen de verschillende soorten advokaat meermaals in de prijzen. Ook werd het assortiment uitgebreid met nieuwe referenties.

Vanaf heden verdelen wij volgende producten:

- Den gouden haan advokaat classic (400gr). Een klassieke, ambachtelijk bereidde advokaat, zoals een advokaat zou moeten zijn! € 11.50

- Den gouden haan Irish whiskey advokaat (300gr). Deze advokaat wordt versterkt met Ierse whiskey, voor wie het iets pittiger mag zijn. € 10.50

- Den gouden haan bier advokaat met Gouden Carolus Classic (300gr). Deze kon niet ontbreken bij ons! Een advokaat die bereid wordt met Gouden Carolus Classic, hetgeen een zoet moutig biertoetsje geeft. € 10.50

Den Gouden Haan advokaat is ook online beschikbaar via de webshop!Wemyss spice king - whisky van de maand


Wemyss (betekent grotten) is een familie van Schotse whisky makers die ver teruggaat in de tijd. Al sinds de 19e eeuw zijn ze bezig met whisky, in de zin van het pachten van land voor gerst tot het laten bouwen van distilleerderijen op hun gronden. Op die manier groeiden ze ook uit tot onafhankelijke bottelaar en blenders, hetgeen waar ze nu voor gekend zijn.

 

De Wemyss Spice King is een onderdeel van hun blended malts core range. Kortom is dit een reeks whisky's met een duidelijke naam en profiel die samengesteld worden uit meerdere single malts.In deze Spice King worden zowel whisky's van de Lowlands, Higlands, Speyside als Islands gebruikt om te komen tot een complexe maar gebalanceerde blended malt. Zo komen ze tot een zoetkruidige malt whisky met een subtiel maritiem hintje.

Kortom:

Neus: koekjesdeeg met kaneel, caramel (licht gezouten), appelsien

Palet: gebak met gember en noten, gecarameliseerd fruit, leder en zilt toetsje

Finish: warm en aangenaam lang met snuifje peper.

 

 

Nu aan € 41.40 i.p.v. € 46. Ook via de WEBSHOPAlcoholvrije alternatieven, ze worden volwassen!


Doet u mee aan tourné minerale, bent u bob, of drinkt u vandaag gewoon even niet? Geen probleem. De markt van de alcoholvrije alternatieven begint stilaan volwassener te worden.

 

Wij hebben alvast 4 alternatieven voor u in huis waarmee u naar believen kan mixen! Als vervanger voor een frisse gin in je gin tonic? Als vervanger voor een pittige vodka voor je moscow-mule? Of mix je liever met spuitwater, gemberbier... Ze bieden tal van mogelijkheden. 

 

Wij selecteerden voor u:

- No Ghost Herbal Delight, voor de liefhebber van pittige, mediteraanse toetsen

- No Ghost Floral Delight, what's in a name, bloesem en bloempjes

- No Ghost Ginger Delight, een frisse citrus toets opgesmukt met gember

- Seedlip spice 94, piment, eik, cardamom, citrus.

Allen aan € 28 !

 

Deze dranken zijn ook beschikbar via de webshop!Whisky van de maand december - Mortlach 12y


Mortlach aka "The Beast of Dufftown" staat al jaren bekend als één van de luxemerken van het moederbedrijf Diageo. In  2018 kreeg het merk een welverdiende rebranding. De prachtige Schotse single malt heeft nu ook de verpakking die het verdient, stijlvol! De 12 jarige expressie kreeg de naam "The Wee Witchie", genoemd naar de derde, kleinere distillatieketel waarin een deel van de whisky gestookt wordt. Hierdoor wordt de whisky eigenlijk 2.81 keer gedistilleerd, hetgeen hem uniek van karakter maakt en zijn kenmerkende vlezige stijl geeft.

 

Concreet rijpt deze Schotse whisky uit de Speyside regio gedurende  minimum 12 jaar op een combinatie van ex-sherry en ex-bourbon vaten. De whisky wordt gebotteld op 43,40% alcohol.

Neus: rond, geroosterde gerst, caramel en gedroogd fruit

Palet: Rozijn, olijfolie, warm kruidige eik en meer fruit

Finish: lichte olie op de tong, noten, citrus

 

 - 15% korting vanaf vrijdag 29 november aan € 53.55 i.p.v. € 63.00*

BESTEL HIER

*Actie geldig zolang de voorraad strekt en niet cummuleerbaar met de klantenkaart.Port Ellen 39 year - Untold stories


Port Ellen is misschien wel dé meest iconische distilleerderij van het eiland Islay. Echter sloot ze in 1983 de deuren. Vanaf 2001 nam moederbedrijf Diageo de whisky op in hun jaarlijkse "special release" dit stopte echter in 2017. 

 

In april 2019 kwam er echter een nieuwe Port Ellen op de markt. De Port Ellen 39 year old, untold stories. Deze whisky, gedistilleerd in 1978 en gebotteld op 50.9%, is meteen de oudste Port Ellen die ze ooit uitbrachten. Dit pareltje rijpte op ex-bourbon en ex-European refill sherry casks. 

 

De whisky komt in een prachtige houten koffer met 2 sleutels, 1 om de kist te openen en 1 om het glazen venster voor de whisky te openen.

 

Het beste nieuws van al, wij wisten 1 van de 1500 flessen te bemachtigen! 

 

Interesse? --> http://www.huiswindels.be/Detail/port-ellen-39yMechelenbon


Betaal nu ook met de Mechelenbon!

 

Kreeg u een Mechelenbon en weet u niet wat er mee te doen? Betaal vanaf nu ook bij ons met deze bon en ga zo naar huis met een heerlijke spirit, rookwaren of accesoire!Tastings en activiteiten


Wij organiseren twee tot drie tastings per maand, deze gaan door achter de winkelruimte. In deze gezellige ruimte is plaats voor maximum 30 personen, we houden de tastings dus gezellig. De tastings worden aangeboden in verschillende formules gaande van initiaties over masterclasses tot blind tastings. Wenst u als eerste op de hoogte gebracht te worden over de aankomende tastins? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief, zo bent u er sneller bij en is de kans kleiner dat de tasting reeds volzet is.

 

Naast tastings met whisky worden ook tasting georganiseerd met gin, cognac, sherry, rum,... kortom alle betere sterke dranken.Nieuws


Dranken van de maand en nieuwe producten.

Foto's


Foto's van afgelopen evenementen en tastings.

Een bericht achterlaten, dat kan...

icon mailing Email

info@huiswindels.be

icon telefoonnummer Telefoon

015/28 70 93

icon Adres Adres

Ijzerenleen 46-48
2800 Mechelen

icon openingsuren Openingsuren

dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: Gesloten